Vi sejlede ud fra Rødvig ved ti - tiden, der er en god vind, så vi sejlede for sejl hele vejen til Bøgestrømmen.
De havde lovet mellem 10 og 12 m/s, så vi satte kun forsejlet, tænkte at hvis det blev for slemt, så er det nemmere kun at skulle trække det ind. Jeg tvivler på, der var så meget vind, måske i nogle af vindstødene. Men ellers var det forholdsvis roligt, vi var lige nede at røre vandet med rælingen et par gange. Der er vestenvind, og vi skal sydpå, så det er helt perfekt;vi fik vinden ind foran for tværs.
Ved Bøgestrømmen blev vi nødt til at stryge sejlet, der er modvind ind igennem renden. Renden drejer sydpå efter noget tid, så der kom sejlet op igen, og resten af turen gennem Bøgestrømmen foregik for sejl.
Sus forsøgte sig med at fange lidt fisk til aftensmaden, men det gik som de fleste andre gange, der var ikke bid. En dag må der da ske noget.
Vi ankom til Stege kl 2. Filip og Sabine stod inde på havnen og tog i mod os. Vi har aftalt at besøge dem i dag.
Vi startede med en Spritz i båden.
Ved fem tiden tog vi cyklerne frem og cyklede hjem til Sabine og Filip, de bor kun 4 km væk, så det tog ikke så lang tid.
Vi fik et glas champagne til velkomst, og bagefter var vi en tur rundt i haven. Filip har plantet 100 vinstokke, han ska til at være vinbonde 🙂 han har allerede lavet de første 24 flasker vin sidste år. Det er naturvin siger han, vinen bliver presset og så står den bare, den begynder selv at gære, uden der tilsættes noget som helst. Vi smagte det lidt senere, det var ganske udemærket vin. Man kan dog godt smage forskel på den italienske vi plejer at købe og Vigne Filip.
Det er et fantastisk projekt de to er i gang med, de har købt en gammel bondegård og er nu ved at renovere den. Det er et stort projekt, men det kommer til at blive rigtig godt.
Filip diskede op med noget rigtigt lækkert mad, grillet kylling og med grøntsager der lige var trukket op fra haven og grillet.
Vi fik noget mere vin, derefter fik vi noget andet vin, og så skulle vi lige prøve den hjemmelavede cider, den nærmest eksploderede da Filip åbnede den, der kom et mægtigt springvand, og så var er kun en deciliter tilbage i flasken, så det blev en meget lille smagsprøve. 🙂
Og så var det at den hjemmelavede vin kom på bordet. Måske det sene tidspunkt og den øvrige vin vi allerede havde drukket var med til at farve vores oplevelse af den hjemmelavede.
Da der ikke kom mere vin på bordet, tog vi cyklerne og cyklede hjem. Det gik forbavsende godt forholdene taget i betragtning.